Available / Vapaana

Sivu päivitetty / page updated 19.06.2022

Ei vapaita pentuja.
Suunnitteilla mahdollisesti jakutianlaika pentue syksylle 2022.

No available puppies.
Next possible plan for Yakutian Laika, fall 2022.


Lemmikkikotiin

Montana tarjolla sopivaan kotiin sillä, että ihannekoti hakee sen, steriloi ja rakastaa sitä sellaisenaan kuin se on ja sitoutuu palauttamaan, mikäli jossain vaiheessa tilanne muuttuu.

Ihannekoti pitää Montanaa myös sisällä talossa ”tutustumisen ajan” (nopeampi tottuminen) ja omaa jo ennalta kokemusta aroista koirista sekä omaa lempeät käsittelytaidot. Ihannekoti steriloi Montanan 3kk sisällä kotiutumisesta. Tästä otamme pantin 200€ joka palautetaan eläinlääkärin todistusta vastaan.
Ulkotarha ja samantyylinen koirakaveri oltava. Ei kerros- eikä rivitaloon. Ei tietoa tuleeko toimeen kissojen ym. eläinten kanssa. Saattaa saalistaa. Koirien kanssa aika sosiaalinen.

Montana on vieraiden käsittelylle hyvin arka, mutta edistynyt ollessaan jo kahdessa eri hoitopaikassa. Harjoitellut hihnakäytöksen, sekä sisälläoloa, mutta ei luovuteta ”sisäsiisteys-takuulla”. Vaatii kärsivällisyyttä, mutta ei ole mahdoton. Montanalle lapset ei ole ongelma, mutta arkuuden vuoksi sitä ei luovuteta ihan pienten lasten sekaan. Montana ei pelkää ihmisiä niin että se luikkisi välittömästi varjoihin niitä nähdessään, se on itseasiassa utelias ja hakee herkut kädestä (on tottunut ihmisryhmiin tarhan ulkopuolella), mutta ongelma on itse koskeminen. Tämän takia sille etsitään rauhallista kotikoiran paikkaa – turisteille on joskus vaikea saada menemään perille kehen on kiellettyä koskemasta ja kehen ei, emmekä halua että koira jää pelkästään häkintäytteeksi. Kodin löytymiselle ei ole kiire, eikä sitä väkisin mihinkään tyrkytetä, mutta jos se löytää paremman elämän muualta kun meiltä, luovumme siitä.

Täytä seuraava kaavake kun tiedustelet aikuista tai pentua. Osaamme silloin nopeammin sanoa, voisiko meillä olla sopiva koira kriteereihin. Lue myös tämä sivu jossa kerrotaan minkälaisia koteja yleensä koirille etsitään.

Huomioithan, että sähköpostiosoite on pakollinenotan yhteyttä takaisinpäin sähköpostitse, joten ethän jätä pelkkää puhelinnumeroa ja soittopyyntöä.

Lisätietoja kohtaan sana on vapaa. Valitse vaihtoehdoista kaikki itsellesi sopivat vaihtoehdot tai/ja lisää oma. Voit valita useampia kohtia. Lähetä kaavake lopuksi klikkaamalla ”SEND” kohtaa.