Kennel

This page is only in Finnish. Ask directly in English. Note! We do not ship puppies abroad for ”pet purposes”.

Kasvatamme satunnaisesti pentueita, pääosin rekisteröityjä siperianhuskyjä, kennelnimellä Winter Chaos.
Meillä on myös ollut grönlanninkoira ja jakutianlaika pentueet ja muutama x-rotu pentue aiempina vuosina. Grönlanninkoiria emme kasvata aktiivisesti ja jakutianlaika kasvatus on myös harvinaisempaa.

Siperianhusky pentueet jäävät normaalisti ainakin osin kotiin kasvamaan rekikoiriksi, loput myydään aktiivisiksi rekikoiriksi harrastajille.

Kenelle pentu?

Siperianhusky pennut myydään aktiivisille harrastajille, joilla on tarjota ihanne-olosuhteet, eli huskynpitävä ulkotarha, lajitoverin seuraa omassa kodissaan ja rodunomaista tekemistä.

Roduomainen tekeminen tarkoittaa sitä, että koira saa aikuisena harrastaa vetolajeja aktiivisesti. Valjakossa, hiihtäjän edellä, canicrossissa. Siperianhusky on hyvin aktiivinen rotu, joka ei ole hyvä valinta pelkäksi seurakoiraksi ja muuttaakin usein jo nuorena kotia, kun se alkaa tylsyyttään tuhota asuntoa.

Siperianhuskyn pentuja ei myydä muihin olosuhteisiin. Miksi? Koska ei ole tarvetta. Pidämme pennun mieluummin itse kun otamme riskin, että koira ei saa elää sille soveliasta elämää jonka seurauksena se usein lopulta annetaankin pois.

Jakutianlaika soveltuu siperianhuskyä huomattavasti paremmin seurakoiraksikin, kunhan se saa muutoin viettää liikunnallista elämää ja elää perheen parissa. Suosittelemmekin harkitsemaan jakuteja, jos harrastelu on harvinaisempaa tai/ja ei ole tarkoitus hankkia toista koiraa.
Etusijalla on kuitenkin myös tässä rodussa kodit, jotka käyttäisivät sitä vetokoirana.

Onko aikuisia koiria saatavilla?

Jos meillä on koira, jonka elämänlaatu on heikompaa johtuen esimerkiksi koiran soveltumattomuudesta rekikoira-yritykseen (esimerkiksi liian arka, stressiherkkä, liian pieni tai muu vika rekikoiraksi nuorella koiralla, ongelmallinen laumakäytös), etsitään sille uusi koti. Mielestämme koiran kodinvaihto on pienempi paha suhteessa siihen, että se viettäisi jopa viisitoista vuotta kodissa, jossa sen ei ole hyvä olla. Sensijaan eläkeläis-rekikoirat ja muutama lemmikkitasoinen, jotka meillä viihtyvät, eivät sijoitu uusiin koteihin, ne pidetään farmilla elämänsä loppuun asti. ”Hyviä johtajia opettamaan nuoria” meillä siis ei ole tarjolla.

Joskus kasvatteja palautuu myös takaisin ja/tai ne saattavat etsiä uutta kotia. Ilmoitamme niistäkin tällä sivulla. Mikäli elämänmuutos koettelee, meille koirat ovat aina tervetulleita takaisin. Ensisijaisesti pyrimme pitämään ne itse, mutta aina se ei ole koiran kannalta paras ratkaisu.

Miten otan yhteyttä?

Sähköisesti, yhteydenottolomakkeella/sähköpostilla, tai vaikkapa Facebook- sivulla.

Koiraa ei myydä puhelimitse, eikä se ole muutenkaan mieleinen tapa vastata kyselyihin johtuen siitä, että sähköpostiin voi vastata rauhassa sopivassa välissä, kun käden toisessa päässä ei ole koiraa tai asiakasryhmää ja nämä tapaukset saattaa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla vaatia huomiota. Puhelusta ei myöskään jää mitään ”ylös”, kun kyselyitä tulee paljon, on hyvin vaikea muistaa kuka kysyi ja mitä, kun ei ole muistissa kun se nimi ja puhelinnumero. Sähköpostiketjun lyömätön etu on myös se, että koko keskusteluhistoria jää talteen; silloin ei tule myöhemminkään epäselvyyksiä, kuka sanoi ja mitä, neuvottiinko asia miten, minkälaista koiraa joku oli vailla jne. Kaikki on tarkistettavissa.

Joten on päädytty siihen, että kaikki kyselyt koirista otetaan vastaan vain sähköisesti. Kiitos ymmärryksestä!

Koiriin voi myös tulla tutustumaan meille kotiin ennalta sovittuina ajankohtina.